OSTEOPATHIE

WAT

Osteopathie is een holistische therapie met drie grote pijlers, namelijk musculoskeletaal, visceraal en craniosacraal. Door ervoor te zorgen dat in deze drie aspecten de mobiliteit optimaal is kan er terug een evenwicht in het lichaam bekomen worden en kunnen de klachten dusdanig verminderen of verdwijnen. De aandacht gaat dan ook naar de persoon als gehaal. Osteopathie kan zowel genezend als preventief toegepast worden.

HOE

Osteopathie is een behandelingsvorm waarbij diagnostiek en behandeling voornamelijk met de handen wordt uitgevoerd. Manuele technieken zoals mobilisaties, manipulaties, herhaalde bewegingen, fasciale technieken en stretchings zijn hier onderdeel van. Dit met als doel om het zelf genezend mechanisme van ons lichaam te stimuleren, het welke door letsels of blokkades verhinderd kan worden. Naast het zelfregulerend mechanisme van het menselijke lichaam is osteopathie ook gebaseerd op de kennis van het wederzijds verband tussen structuur en functie.

WIE

Osteopathie is geschikt voor alle leeftijdsgroepen, jong en oud. Of er nu sprake is van een chronische aandoening, acute blokkade, of je een sporter bent of een fysiek zware job of bureaujob uitoefent. Ook voor zwangere vrouwen en baby’s/kindjes kan osteopathie aangeraden zijn.

Een behandeling kan preventief zijn om een optimale levenskwaliteit te behouden of wordt toegepast om klachten te verhelpen.

THERAPEUT

Tine Boonen

Osteopaat D.O. (FICO, 2021)

PRAKTISCH

€ 58,- per sessie (45 min)

Na elke behandeling wordt er een attest voor de mutualiteit meegegeven

MEER INFO

Osteopathie.eu en osteopathie.be